Facebook Pixel

ЄБРР для банку «Креді Агріколь» прогарантує нові кредити на 50 млн євро

ЄБРР для банка «Креді Агріколь» прогарантує нові кредити на 50 млн євро

ЄБРР для банка «Креді Агріколь» прогарантує нові кредити на 50 млн євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає нефінансований інструмент розподілу портфельного ризику розміром 12,5 млн євро, який дозволить українському банку «Креді Агріколь» видати нові кредити загальним обсягом 50 млн євро приватному сектору в умовах війни. Про це повідомляє пресслужба ЄБРР.

Quote«Завдяки отриманій гарантії банк зможе надати компаніям у таких критично важливих галузях, як сільське господарство, харчова промисловість, роздрібна торгівля, транспорт і фармацевтика, вкрай необхідне фінансування, яке допоможе їм продовжувати діяльність і забезпечувати джерела засобів для існування населення», — йдеться у повідомленні.

Продовольча безпека і приватний сектор відносяться до п’яти пріоритетних сфер, в яких ЄБРР підтримує реальний сектор української економіки під час війни. «Креді Агріколь» (Україна) є давнім і надійним партнером ЄБРР з сильною позицією на ринку та тривалим досвідом підтримки компаній з приватного сектору та агробізнесу. Від початку війни ЄБРР уклав 14 подібних угод з 8 партнерськими фінансовими установами в Україні, що уможливило надання нових кредитів українським компаніям на загальну суму понад 630 млн євро.

Сполучені Штати Америки нададуть через Спеціальний фонд кризового реагування гарантію покриття перших втрат, яка частково покриє ризик за цією новою угодою. До 15% кредитів, що охоплюються угодою про розподіл ризиків, надаватимуться у рамках Кредитної лінії ЕU4Business-ЄБРР – програми, створеної для підтримки інвестицій мікро-, малих і середніх підприємств у «зелені» технології, що відповідають вимогам ЄС. Європейський Союз покриває витрати на технічну допомогу, а також виплачуватиме інвестиційні гранти після успішного завершення проєктів у рамках ініціативи EU4Business.

Подякувати 🎉