Facebook Pixel

ЄБРР надасть Нафтогазу кредит в 200 млн євро на формування стратегічних запасів газу

ЄБРР надасть Нафтогазу кредит в 200 млн євро на формування стратегічних запасів газу

ЄБРР надасть Нафтогазу кредит в 200 млн євро на формування стратегічних запасів газу

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає позику в розмірі 200 млн євро, щоб допомогти українській газовій компанії «Нафтогаз» створити стратегічні запаси газу під час другого зимового опалювального сезону після російського вторгнення. Повідомляє пресслужба ЄБРР.

Підписання відбулося в Києві, ЄБРР представляв Маттео Патроне, керуючий директор Східної Європи та Кавказу, а «Нафтогаз» — голова правління та генеральний директор компанії Олексій Чернишов.

Quote«Ми пишаємося нашою співпрацею з «Нафтогазом», який також покращує своє управління та, після труднощів у минулому, успішно завершив реструктуризацію своїх облігацій — ми готові підтримувати їх і надалі», — сказав Маттео Патроне.
Quote«Це дуже важливий крок до зміцнення енергетичної стабільності нашої країни в умовах воєнного часу. Я щиро вдячний ЄБРР та Маттео Патроне за співпрацю та послідовну підтримку України в цей непростий час», – зазначив Олексій Чернишов.

Це підписання призводить до реалізації угоди, укладеної в червні на Конференції з відновлення України в Лондоні між президентом ЄБРР Оділем Рено-Бассо та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем. Це частина зусиль ЄБРР щодо посилення енергетичної безпеки країни – одного з п’яти інвестиційних пріоритетів для підтримки ЄБРР реального сектору економіки України.

Усі інвестиції ЄБРР в Україну передбачають розподіл ризиків з донорами та партнерами, у цьому випадку з Норвегією та Нідерландами.

Quote«Народ України чекає ще одна холодна зима під нападом росії. Норвегія продовжуватиме підтримку критично важливої енергетичної безпеки України та задоволення потреб в опаленні будинків, підприємств і державних установ. Ми пишаємося тим, що підтримали ці зусилля ЄБРР 54 мільйонами євро. ЄБРР є ключовим партнером Норвегії у п’ятирічній комплексній програмі підтримки України. Наразі Норвегія профінансувала зусилля ЄБРР лише в галузі енергетики на 300 мільйонів євро у 2022-2023 роках», — заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде.

ЄБРР, який має більш ніж тридцятирічну історію стосунків з Україною, працює над підтримкою реформ української влади і значно збільшив свою участь у воєнний час, зосередившись на енергетичній безпеці, життєво важливій інфраструктурі, продовольчій безпеці, торгівлі та підтримці приватного сектору.

Подякувати 🎉