Facebook Pixel

Фонд держмайна планує продати «Полтавський комбінат хлібопродуктів»

Фонд держмайна виставив на аукціон ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів». Онлайн-аукціон відбудеться 3 серпня, стартова ціна — 24,3 млн грн.

Про це пише Фонд Держмайна.

Що отримає покупець «Полтавського комбінату хлібопродуктів»

До складу підприємства входять 168 об’єктів нерухомості (адміністративні будівлі, склади для зберігання готової продукції, будівля залізничного прийому, млин, котельні тощо) загальною площею 74 974,8 кв.м. Площа всіх земельних ділянок становить 28,3108 га. Також на балансі підприємства обліковуються 22 одиниці транспортних засобів (автомобілі, тепловози, причепи і трактори) та 1,643 тис. одиниць обладнання.

«Полтавський комбінат хлібопродуктів» станом на 31 березня поточного року має прострочену кредиторську заборгованість у розмірі 128,9 млн грн та поточну кредиторську заборгованість — 2,1 млн грн. На підприємстві працювало 70 співробітників станом на кінець першого кварталу 2023 року.

Які скандали пов’язані з «Полтавського комбінату хлібопродуктів»

З 2018 року підприємство працює з перебоями. За період 2020 — 2023 років млинкомбінат реалізував продукції на 13,5 млн грн. З січня по червень 2022-го на комбінаті переробили майже тисячу тонн зерна. Хоча до 2018 році він міг переробляти щоденно сотні тон зерна. Весною 2018 року на комбінаті провели аудит складських приміщень. Виявилося, що з комбінату вкрадено протягом 2015-2017 рр. 3,5 тис. т. зерна, яке зберігалося приватними підприємствами. За версією слідчих, до цього причетний тодішній гендиректор ДП «Полтавський комбінат хлібопродуктів» Гліб Ульяненко .Серед списку тих, у кого фактично вкрали зерно, яке мало зберігатися на млинкомбінаті: ПАТ «Аграрний фонд», ТОВ «Енергія України», ПП «Хорольська механізована пекарня», Українсько-американське спільне підприємство у формі ТОВ «КАІС», ТОВ «Полтавський хлібопекарський комплекс», ТОВ Полтавський комбінат «Кулиничі», ТОВ «Партнер Агро». Загальна сума збитків становила 15 млн грн.

У 2022 році Полтавський комбінат знов був у центрі скандалу. За змовою керівництва млинзаводу й приватних фірм для зберігання та обробки пшениці, безоплатно користувалися потужностями держпідприємства. До того ж приватні фірми, на думку слідства, переробляли гуманітарне зерно, з якого робили муку, яку потім продавали у …. виховні колонії.

Нагадаємо, що Фонд держмайна оголосив про продаж Триліського спиртового заводу, що на Київщині. Стартова ціна склала 620,4 тис.грн.



Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉