Facebook Pixel

Фонд держмайна продав Угерський спиртзавод за 42,6 млн: хто новий власник

Фонд держмайна реалізував Угерський спиртовий завод, що на Львівщині. Підсумкова вартість майна склала 42,6 млн грн, що на 400 тис. більше, ніж початкова ціна.

Що отримав покупець від купівлі Угерського спиртового заводу

Угерський спиртзавод виробляє продукцію з технічного спирту. Зокрема, це розріджувач органічний для лаків, фарб і розчинників «РОЛФ» і засіб проти обмерзання «Зима-У». Річний дохід підприємства торік склав 191 млн грн. Кредитна заборгованість підприємства становить 381,6 млн грн.

До складу спиртзаводу входять 43 об'єкти нерухомості загальною площею 13 976 кв. м, зокрема, цехи, склади, адміністративний комплекс, гаражі та артезіанські свердловини. Також до лота приватизації входять 18 транспортних засобів підприємства.

Хто новий власник Угерського спиртового заводу

Переможчем аукціону стало ТОВ «МОДЕРНО ЛАЙТ». За даними Youcontrol, фірма була у Львові зареєстрована три роки тому. Основний вид діяльності — Оптова торгівля іншими проміжними продуктами.

Власником і керівником є Грицишин Іван. Грицишин разом з Андрієм Дрібнюком володіє ТОВ "ПРОЕКТНО- БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ"ГРАНД". У свою чергу Дрібнюк був до вересня 2021 року бізнес-партнером Руслана Печенко по ТОВ «РАС Девелопмент». Руслан Печенко, за даними Zaxid.net, є рідним братом члена виконкому Львівської міської ради Ореста Печенка. Він разом з Юрієм Дземінським є засновниками кількох львівських підприємств, серед яких ТОВ «Ріел-майно», ТОВ «Синот-Україна», «ЛВ Девелопмент» тощо. Печенко і Дземінський разом із чинним секретарем Львівської міськради Анатолієм Забарилом володіють газетою «Львівська пошта». Печенко і Дземінський є серед засновників Української асоціації діячів грального бізнесу.

Нагадаємо, що 7 липня Фонд держмайна продав Одеський лікеро-горілчаний завод за 65 млн грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉