Facebook Pixel

Президент Чехії дозволив 132 чехам вступити до ЗСУ

Президент Чехії Петр Павел дозволив приєднатися до ЗСУ 20 громадянам своєї країни. Загалом дозволи служити в ЗСУ отримали 132 чехи.

Про це повідомляє Radio Prague Internatinal.

Ще 56 заявок відхилили на підставі рекомендацій міністерств оборони та внутрішніх справ Чехії, бо вони не відповідали критеріям, повідомив Павел у програмі, яку 25 лютого транслював телеканал Nova.


Попередник чинного президента Чехії Мілош Земан видав із 24 лютого 2022 року громадянам країни 132 дозволи приєднатися до ЗСУ.

Недостатня допомога західних країн та героїзм українців

Президент Чехії також розкритикував недостатню матеріальну допомогу західних країн для української армії в минулі роки. Він захоплюється, з якою рішучістю українці змогли оборонятися в ситуації російської бойової переваги і здивований нездатністю російської армії швидко досягти поставлених цілей.

Quote«За два роки росія зуміла зробити висновки зі своїх помилок і мобілізувати свою військову промисловість, але не змогла домогтися істотних успіхів. Україна ж за два роки повернула частину анексованої території, витіснила російський флот із західної частини акваторії Чорного моря, зберегла боєздатність армії і рішучість населення захищатися». — зазначив Павел.

Він наголосив, що обов'язок західних країн щодо країни, яка обороняється, полягає в тому, що вони не змогли поставити Україні достатню кількість якісної техніки та боєприпасів для успішного і швидкого контрнаступу.

Разом з тим росія перевела економіку на військові рейки і здатна виробляти 150 танків і сотні тисяч боєприпасів на місяць, тоді як ЄС за два роки не виробив жодного нового танка, а виробництво великокаліберних снарядів не сягає навіть місячного російського рівня.

Quote«Війна в Україні не закінчиться швидко, оскільки жодна з країн не здатна досягти поставлених цілей. Логічно, що Україна прагне відновити повний контроль над своєю територією в міжнародно визнаних кордонах, що має бути підтримано. ... Президент росії володимир путін після виборів буде прагнути досягнути повного контролю над окупованими регіонами, особливо над Донбасом», — припускає Павел.

Взаємна втома від війни може привести до переговорів

Поширення війни на інші держави — члени Північноатлантичного альянсу на сьогоднішній день Петро Павел не побоюється

Quote«Наразі росія настільки ослаблена війною проти України, що не ризикне піти на будь-який конфлікт із країнами НАТО. Однак цього не можна виключити в майбутньому, особливо якщо рф досягне якихось значних успіхів в Україні», — зауважив президент Чехії.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉