Facebook Pixel

Україні замало боєприпасів для початку контрнаступу – президент Чехії

В Україні відчувається критичний брак боєприпасів, необхідних для початку контрнаступу. Тому Чехія спільно із союзниками вирішуватиме, як збільшити їхні постачання.

Про це президент Чехії Петр Павел заявив після повернення з України, де він побував із робочим візитом, пишуть «Чеські новини». За його словами, росіяни мають перевагу насамперед у кількості боєприпасів, яких щодня вистрілюють у 4 — 5 разів більше, ніж українці.

Quote«Якщо вони хочуть відновити контроль над окупованою територією, яку Росія агресивно утримує понад рік, іншого шляху, крім контрнаступу, справді немає», – наголосив Павел, генерал армії у відставці.

Чеський лідер запевнив, що в Празі намагатимуться не лише збільшити постачання боєприпасів зі своїх джерел, а й творчо в співпраці з іншими країнами шукатимуть шляхи, щоб у короткий строк доправити в Україну все необхідне для контратаки.

До України Павел вирушив разом із президентом Словаччини Зузаною Чапутовою. У п'ятницю вони провели в Києві переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Делегації довелося на годину сховатися в готелі через повітряну тривогу, оскільки росія завдала нової хвилі авіаударів.

Зеленський запевнив європейських лідерів, що Україна готова виконати всі умови для вступу до Європейського Союзу. Президент Чехії має намір виступити за початок відповідних переговорів щодо вступу до кінця цього року.

За словами Павела, Чехія підготувала проєкти в п'яти ключових сферах для відновлення України. Вони стосуються охорони здоров'я, енергетики, транспортної інфраструктури, водного господарства та житлового будівництва.

Контекст: Постачання боєприпасів в Україну й далі блокує Франція.

Нові авіаційні боєприпаси для безпілотників нещодавно почало випускати підприємство «Укроборонпрому».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉