Facebook Pixel

«Джавеліни» та боєприпаси: в Україну привезли третій вантаж допомоги від США

До міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув черговий – уже третій — вантаж безпекової допомоги від Сполучених Штатів. Цього разу американська сторона передала високотехнологічні й гостродефіцитні техніку та озброєння, а також необхідні на передовій боєприпаси.

Quote«Сьогодні до нас прибула партія протитанкових ракетних комплексів «Джавелін» із боєприпасами. Також ми отримали боєприпаси до тієї зброї, яка в нас є, під «калібри НАТО». Озброєння буде переміщено до баз і складів, обліковано й передане військовослужбовцям для використання, зокрема підрозділами Операції об’єднаних сил», — цитує слова генерал-лейтенанта Миколи Шевцова пресслужба Міноборони.
Черговий вантаж безпекової допомоги від США. Фото: Міноборони

Черговий вантаж безпекової допомоги від США. Фото: Міноборони

Контекст. Нагадаємо: друга партія безпекової допомоги, що містила озброєння, боєприпаси до нього та медикаменти, прибула в Україну 18 жовтня. Перший вантаж було доправлено 10 вересня. Усі три вантажі є результатом домовленостей, досягнутих президентом Володимиром Зеленським під час його візиту до США. Ці партії допомоги оцінюються загалом у $60 млн.

Цей безпековий вантаж Україна отримала на додачу до погодженого раніше обсягу допомоги в розмірі $250 млн.

Подякувати 🎉