Facebook Pixel

Європейський центральний банк закликав банки швидше піти з росії — Reuters

Європейський центральний банк закликав банки скоріше піти з росії — Reuters

Європейський центральний банк закликав банки скоріше піти з росії — Reuters

Війна в Україні триває майже півтора року, а кілька європейських банків, включно з австрійським Raiffeisen Bank International та італійським UniCredit, усе ще заробляють гроші в росії. Банки єврозони мають швидко піти звідти, заявив керівник наглядового блоку Європейського центробанку Андреа Енріа, передає Reuters.

Quote«Я вважаю: важливо, щоб банки працювали над подальшим скороченням своїх ризиків, в ідеалі залишаючи російський ринок якнайшвидше», — зазначив Андреа Енріа,.

Енріа визнав, що банки більше не надають нові кредити в росії та що їх важко продати через тиск із боку москви, включно з вимогою щодо схвалення президентом. Але він наголосив на необхідності подальших дій.

Quote«Ми не просто вітаємо процес виходу європейських банків із росії, але й дуже тиснемо на них, адже з продовженням роботи там пов’язані великі репутаційні ризики», — сказав він.

Raiffeisen і UniCredit, які, за чутками, скорочують свій бізнес у росії, відіграють важливу роль для російської економіки, яка бореться з широкими санкціями Заходу.

Raiffeisen, найважливіший західний банк у росії, заявив, що розглядає можливість виділення або продажу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉