Facebook Pixel

У Румунії будують найбільшу в Європі базу НАТО

У Румунії будують найбільшу в Європі база НАТО

У Румунії будують найбільшу в Європі база НАТО

Розпочато роботу з будівництва на території Румунії найбільшої військової бази НАТО в Європі. Розміром з невелике місто, на площі майже три тисячі гектарів, вона зможе постійно приймати до 10 тисяч військовослужбовців та їхні родини. Про це повідомляє Euronews Romania.

Проєкт вартістю 2,5 млрд євро включає злітно-посадкові смуги, озброєні платформи, ангари для військових літаків, а також школи, дитячі садки, магазини лікарню.

Уряд виділив 2,5 мільярда євро на цей проєкт, який перетворить базу в повіті Констанца на найважливіший об’єкт НАТО в Європі.

Роботи з розширення йдуть повним ходом, але після завершення ця база Міхаїла Когелнічяну стане найбільшою в Європі. Вона перевершить Rammstein у Німеччині та зможе розмістити понад 10 тисяч солдатів, які зможуть приїхати сюди зі своїми родинами.

57-ма авіабаза Міхаїла Когелнічяну

57-ма авіабаза Міхаїла Когелнічяну

База займатиме приблизно 2800 гектарів із загальним периметром 30 кілометрів і зможе розмістити будь-який тип бойових засобів.

Quote«На додаток до можливостей 57-ї авіабази ми також розгортаємо на нашій території необхідну інфраструктуру, щоб мати можливість підтримувати наземні сили для спеціальних операцій або будь-які інші типи військового потенціалу, які необхідні для реагування на контекст безпеки», — командир 57-ї авіабази Міхаїла Когелнічяну Ніколае Крецу.

Зараз на авіабазі Міхаїла Когелнічяну перебуває близько п'яти тисяч військових.

Подякувати 🎉