Facebook Pixel

ДБР підозрює фірму братів Медведчука і Козака у несплаті 75 млн грн податків

10 червня ДБР спільно з СБУ повідомило про підозру Сергію Медведчуку та Богдану Козаку, братам колишніх очільників ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака. Їх звинувачують у ухиленні від сплати 75 млн грн податків цегельного заводу «Керамбуд».

Про це пише ДБР.

Брати Медведчука і Козака отримали підозру від ДБР: причини

За даними правоохоронців, «Керамбуд» з 2018 по 2022 рік ухилявся від сплати податків. За вказівками власників директор та головний бухгалтер підробляли документи про обсяги виготовленої продукції, а також звітність. Таким чином керівництво підприємства приховало продукції на майже 160 млн грн, а держбюджет недоотримав майже 75 млн грн податків.

Ці 75 млн грн були потім передані Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

ДБР та СБУ планує конфіскувати завод.

Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді застави у сумі 9 млн грн – для директора та 6 млн грн – для головного бухгалтера. Сам Сергій Медведчук та Богдан Козак наразі перебувають за кордоном.

Нагадаємо, що 15 травня стало відомо, що арештована яхта Royal Romance Віктора Медведчука перейшла під прапор України та набула статусу українського судна. Її ринкова вартість становить $200 млн, або 7,4 млрд грн за курсом НБУ.

Подякувати 🎉