В одному зі столичних районів 5 липня зафіксували випадок захворювання на ботулізм. Як повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в м. Київ, жінка отруїлася в’яленою рибою, придбаною в магазині «Пчілка» (вул. Олени Пчілки, 7-Б) 2 числа поточного місяця.
Постраждалу шпиталізовано. За фактом випадку захворювання в столиці розпочали епідеміологічне розслідування.
Контекст. Нагадаємо: здебільшого ботулізм – це гостре токсико-інфекційне захворювання, що виникає внаслідок споживання будь-якого консервованого продукту, який був або погано вимитий, або недостатньо термічно оброблений, або зберігався в неналежний спосіб. Ба більше, ботулізм можна підхопити внаслідок вживання в їжу в'яленої чи копченої риби та будь-яких виробів із м'яса.
Щоб уникнути небезпечного захворювання, медики радять уникати споживання: в’яленої, копченої, солоної та консервованої риби; м'ясних і грибних консервів; консервів домашнього виробництва, якщо ви сумніваєтеся в їхній якості та правильному зберіганні чи транспортуванні.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також