Facebook Pixel

Болгарія планує запровадити квоти на імпорт українського зерна

Болгарія хоче приєднатися до країн ЄС, які вимагають запровадити квоти і тарифи на імпорт українського зерна. Причина – місцеві фермери зазнають збитків після впровадження «митного безвізу» для України. Про це пише Euractiv.

Quote«Збільшення експорту з України – причина серйозного занепокоєння виробників, тому що вони не можуть конкурувати з цінами на українські товари», – йдеться у заяві Болгарії.

Запровадження мит на українське насіння соняшнику та ріпаку ускладнить продаж болгарської продукції на світовому ринку.

Болгарський уряд запропонував Комісії ЄС встановити тарифні квоти для України на найчутливішу сільськогосподарську продукцію, щоб задовольнити місцевих виробників.

Quote«Для продуктів, на які не можна ввести повторні тарифні квоти, слід знайти інше рішення проблеми збільшення імпорту з України», – зазначили в болгарському аграрному відомстві.

За інформацією від уряду Болгарії, країна ще не аналізувала, як запровадження тарифних квот і митних зборів для України вплине на болгарське виробництво, зокрема, на виробництво олії з українських продуктів. Країна також не може спрогнозувати, чи може введення мит призвести до інфляції.

Нагадаємо, раніше Болгарія, Угорщина, Польща, Румунія та Словаччина надіслали спільний лист до Єврокомісії, зазначивши, що їхні фермери зазнають збитків від того, що ЄС скасував квоти та мита на імпорт українського зерна.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉