Facebook Pixel

Президент Болгарії заборонив передавати Україні бронетехніку, у парламенті готуються подолати вето

Парламентарі Болгарії мають намір відхилити вето президента Румена Радєва на постачання 100 одиниць бронетехніки до України, що стало перешкодою у виконанні раніше укладеної угоди між двома країнами.

Про це інформує Novinite.

Прем'єр-міністр Болгарії Микола Денков висловив упевненість у тому, що вето президента буде скасоване.

Quote«Це вето буде подолано, тому я не бачу, що тут можна коментувати», — сказав Денков.

Голова парламентської групи «Рух за права та свободи» Делян Пєєвський також висловив думку щодо заборони на постачання в Україну бронетехніки.

Quote«Рішення президента Румена Радєва накласти вето на постачання бронетехніки в Україну можна описати одним словом — ганьба», — заявив він.

Ця ситуація виникла після суперечки між президентами Болгарії та України, коли під час візиту до Софії Володимир Зеленський розкритикував Румена Радєва за проросійську позицію.

Президент Болгарії висловив переконання, що військове вирішення війни в Україні неможливе, тоді як Зеленський запитав, як Болгарія вчинила б у разі повномасштабного вторгнення росії.

Проти вето президента вже виступили кілька впливових парламентарів, вважаючи таке рішення необґрунтованим. Відхилення вето може відновити угоду про постачання бронетехніки і зміцнити партнерство між Болгарією та Україною у сфері оборони.

Раніше The Page повідомляв, що уряд Болгарії обмірковує можливість введення заборони на імпорт українського зерна. Це може допомогти захистити інтереси Болгарії на сільськогосподарському ринку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉