Facebook Pixel

Байдена не здивувала новина про смерть пригожина

Президент США Джо Байден у середу заявив, що його не здивували повідомлення, що лідер ПВК Вагнера євген пригожин міг загинути в авіакатастрофі. Він також додав, що в росії не так багато подій, за якими не стоїть путін, цитує Reuters ввечері у середу, 23 серпня 2023 року.

Quote«Я точно не знаю, що сталося, але я не здивований. У росії відбувається мало чогось, за чим не стояв би путін. Але я знаю недостатньо, щоб знати відповідь», — сказав Байден журналістам.

Ще місяць тому Байден та директор ЦРУ Вільямс Бернс чи то жартома, чи то всерйоз згадували, що пригожин вже в небезпеці.

Quote«На його [пригожина] місці я б стежив за тим, що їм. Я б стежив за своїм меню. Але жарти в сторону… Я не думаю, що хтось із нас точно знає, яке майбутнє пригожина в росії», – так президент США висловився ще в липні.
Quote«Думаю, путін взагалі вважає, що помста — це страва, яку найкраще подавати холодною... Якби я був пригожиним, я б не звільняв свого дегустатора», – за тиждень потому сказав директор ЦРУ на Аспенському форумі з питань безпеки.

23 серпня по обіді в Тверській області рф впав (за іншими даними, був збитий ППО) бізнес-джет, який належить очільнику ПВК Вагнера євгену пригожину. Російські соцмережі та онлайн-медіа повідомляють, що на борту літака було 10 людей, один з них – сам пригожин. Проте офіційних підтверджень смерті пригожина досі немає.

Рівно два місяці тому, 23 червня 2023 року, пригожин оголосив марш на москву. Українці більше доби з захватом та попкорном спостерігали за путчем вагнерівців, який закінчився нічим. ПВК Вагнера розформували, частина їх вийшла до таборів в білорусі, частина вилетіла в Африку.

Сам пригожин в понеділок, 21 серпня, виходив «в ефір» на тлі африканських пейзажів.

Подякувати 🎉