Facebook Pixel

«Антонов» замовив у «Мотор Січі» чотири авіадвигуна для армійських літаків

Держпідприємство «Антонов» замовило АТ «Мотор Січ» чотири турбореактивні двигуни Д-436-148ФМ зі збільшеною тягою на основних режимах для транспортного літака Ан-178 по 103,75 млн грн за штуку.

Вартість загального замовлення становить 414,99 млн грн з ПДВ, повідомляють «Наші гроші» з посиланням на дані в системі «Прозорро».

При своєчасній сплаті авансу два двигуни будуть поставлені в грудні 2021 року ще два — в жовтні 2022 року на умовах DDP (з доставкою) за адресою замовника в Києві.

Двигуни закупили за процедурою звітності, тому що «Мотор Січ» технічний монополіст у цій сфері.

У минулому році «Антонов» вже замовляв «Мотор Січі» два таких двигуна по $4,8 млн з ПДВ або близько 128,62 млн грн. За даними Defence Express, вони, швидше за все, призначалися для літака Ан-178, який замовило МВС Перу. У зв'язку з неотриманням грошей за цей літак роботи по його будівництву були б припинені.

Міноборони України замовило «Антонову» три таких літака. Вони можуть використовуватися для доставки особового складу, озброєння і легкої військової техніки посадковим і парашутним способами, а також для транспортування вантажів.

Державний Укрексімбанк надав «Антонову» кредит близько 3 млрд грн на будівництво трьох літаків Ан-178 для ЗСУ.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉