Facebook Pixel

АМКУ надав «Укрнафті» дозволи на управління заправками Glusco

Антимонопольний комітет України надав «Укрнафті» дозволи на концентрацію щодо активів групи Glusco. Тепер держкомпанія зможе управляти мережею Glusco.

Про це пише пресслужба Glusco.

Загалом «Укрнафті» в управління передаються арештовані корпоративні права 34 підприємств, а також нерухоме майно у вигляді АЗК, земельних ділянок та інших активів.

Quote«Дякуємо Кабінету Міністрів України за довіру, Агентству з розшуку та менеджменту активів за конструктивну державницьку позицію та Антимонопольний комітет України за позитивне рішення. Зі свого боку запевняємо, що виправдаємо отриманий аванс довіри та не підведемо», — зазначив директор ПАТ «Укрнафта» Сергій Корецький.

Як мережа «Glusco» Медведчука опинилась під контролем АРМА

У березні 2021 року податкова міліція ДФС спільно з СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через мережу АЗС Glusco. У червні 2021 року корпоративні права даної компанії були заарештовані. У ЗМІ компанію Glusco пов'язують із українським політиком Віктором Медведчуком.

12 травня 2022 року Кабінет Міністрів передасть автозаправні станції компанії Glusco в управління НАК «Нафтогаз України».

13 вересня Кабінет Міністрів України за пропозицією АРМА передав 100 арештованих заправок Glusco в управління ПАТ «Укрнафта».

Нагадаємо, що 9 січні 2024 року Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) запропонувало Кабміну скасувати рішення про передання «Укрнафті» колишньої мережі автозаправних станцій Glusco проросійського діяча Віктора Медведчука. Однак 21 січня Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та «Укрнафта» досягли компромісу — підприємство сплатило 21 млн грн гарантованих платежів за управління заправками Glusco.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉