Facebook Pixel

Яхту Медведчука АРМА продасть за €200 млн

Кабмін дозволив АРМА продавати арештоване за кордоном майно. Одним з перших лотів стане яхта Медведчука за €200 млн.

Про це пише АРМА.

Відповідні зміни були внесені у постанови уряду № 719 та № 558. Також всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства.

Quote«Агентство вітає усіх інвесторів та потенційних покупців арештованих активів з появою прозорих, справедливих та конкурентних правил, — наголосила голова АРМА Олена Дума. – Ухвалення історичних по суті змін дозволить повернути довіру до конкурсів з реалізації арештованих активів та, відтак, прискорити темпи наповнення державного бюджету в умовах війни».

Що відомо про яхту Медведчука

Нагадаємо, що ринкова вартість 93-метрової яхти очільника ОПЗЖ і кума путіна Віктора Медведчука. сягає $200 млн, або 7,4 млрд грн за курсом НБУ. Цей найбільший заарештований АРМА актив за останній рік.

Інтер'єр яхти Медведчука. Фото: АРМА

Інтер'єр яхти Медведчука. Фото: АРМА

Це справжній палац на воді. Яхта має габарити 93 м завдовжки, 15 м завширшки, важить майже 3 тис. тонн. Там є номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, ліфт, на палубі – басейн. На Royal Romance встановлено два дизельні двигуни на 3 тис. кінських сил кожен, а водні резервуари вміщують 55,2 тис. літрів прісної води.

11 квітня 2022 року Личаківський районний суд Львова своєю ухвалою передав АРМА арештовану яхту Royal Romance. У листопаді 2022 року яхту обшукали правоохоронці АРМА.


Подякувати 🎉