Facebook Pixel

Як вибрати банк для кредиту за програмою 5-7-9: 5 порад

Як вибрати банк для кредиту за програмою 5-7-9: 5 порад

Як вибрати банк для кредиту за програмою 5-7-9: 5 порад

За інформацією директорки департаменту малого та середнього бізнесу ГЛОБУС БАНКУ Оксани Шульги, майже всі комерційні банки, що беруть участь у програмі «5-7-9», обрали для себе певні стратегічні напрями кредитування. Водночас учасники програми все більше звертають увагу на інвестиційне цільове кредитування. Наприклад, кредити на придбання дорожньої та будівельної техніки, сільгосптехніки, комерційного транспорту, енергоефективне та енергоощадне виробниче обладнання, медичне обладнання, частково об’єкти комерційної нерухомості тощо.

Експертка надала 5 практичних порад підприємцям, які планують взяти участь у програмі «5-7-9»:

  • Звернути увагу на банківські умови фінансування, за якими перший внесок за кредитом не повинен перевищувати від 10% до 20% (особливо це стосується цільових інвестиційних кредитів).
  • Поцікавитися, чи готовий банк запропонувати програму з розтермінування виплат за кредитом у разі виникнення певних складнощів з його погашенням.
  • Чи потенційно готовий банк надати кредит і на яких умовах, щоб «перекредитуватися», тобто погасити наявні борги.
  • Поцікавитися досвідом участі банку в інших пільгових державних програмах, таких, як, наприклад, «єОселя», «Доступні кредити під 7%», «Енергодім» (програма з модернізації житла) тощо.
  • Дізнатися, чи бере банк участь у регіональних програмах з відшкодування відсотків за кредитами програми «5-7-9».

За словами Оксани Шульги, від початку дії програми підприємці отримали майже 74 тис. кредитів на загальну суму 242 млрд грн. А від початку повномасштабного вторгнення за програмою «5-7-9» вже видано понад 39 тис. кредитів на загальну суму понад 152 млрд грн.

Quote«За час повномасштабного вторгнення кількість пільгових кредитів за програмою зросла майже вдвічі. І динаміка видачі нових кредитів дає підстави прогнозувати, що у 2024 році популярність програми може зрости як мінімум на 40%», — підсумувала Оксана Шульга.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉