Facebook Pixel

Швеція передасть Україні літаки повітряного спостереження та управління

Швеція передасть Україні літаки повітряного спостереження та управління

Швеція передасть Україні літаки повітряного спостереження та управління

Швеція надасть Україні новий пакет військової допомоги для посилення протиповітряної оборони. 16-й пакет на суму 1,16 млрд євро стане найбільшим з наданих Швецією. Про це повідомив міністр оборони Швеції Пал Йонсон.

За його словами, Швеція передасть Україні літаки повітряного спостереження та управління ASC 890. Вони нададуть Україні нові можливості для боротьби з повітряними і морськими цілями. Таким чином буде посилена здатність України ідентифікувати цілі на великій відстані. ASC 890 діятимуть як мультиплікатор сили після введення в дію F-16. Також будуть передані ракети класу «повітря — повітря» AMRAAM.

Україна отримає весь запас БТР Pansarbandvagn 302 (Pbv 302) для створення нових бригад української армії і 155-мм артилерійські боєприпаси та ресурси для обслуговування раніше переданої техніки.

Швеція також передасть надлишкові танки зі складу збройних сил, забезпечить технічне обслуговування раніше переданої шведської техніки, надасть фінансову підтримку коаліціям сил і засобів, а також фондам і тимчасовим ініціативам, що уможливлять швидку і масштабну закупівлю техніки для України.

Шведське агентство оборонних досліджень отримало завдання підтримати Україну у створенні власного оборонного науково-дослідного інституту.

Крім того, в рамках пакету передбачається посилення командно-штабних спроможностей України шляхом надання терміналів з підпискою на супутниковий зв'язок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉