Facebook Pixel

Швеція дозволила Україні застосовувати передане озброєння на території росії

Швеція дозволила Україні застосовувати передане озброєння на території росії

Швеція дозволила Україні застосовувати передане озброєння на території росії

Швеція дозволяє Збройним силам України використовувати надане їм озброєння для ударів по території росії. Про це заявив шведський міністр оборони Поль Йонсон.

Quote«Україна піддається неспровокованій і незаконній агресивній війні з боку росії. Згідно з міжнародним правом, Україна має право захищатися військовими діями, спрямованими проти території противника, якщо вони відповідають законам війни. Швеція підтримує міжнародне право та право України на захист», зазначив він.

Кілька європейських союзників України, включаючи Велику Британію, вже заявили, що Україна може використовувати їхню зброю без обмежень, які ввели США. Після російського наступу на північ від Харкова навіть генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вступив у дискусію та захистив право України використовувати західну зброю для ударів по цілях у росії.

Quote«Відмова Україні в можливості використовувати цю зброю проти законних військових цілей на російській території дуже ускладнює її самозахист», – зазначив Столтенберг.

Наразі США збираються припинити обмежувати Україну у війні або принаймні дещо послабити мотузки. За даними низки ЗМІ, в адміністрації США тривають дискусії щодо дозволу українцям певною мірою використовувати американську зброю проти цілей на території росії. Ця інформація збігається з натяками, зробленими нещодавно міністром закордонних справ Ентоні Блінкеном і Ллойдом Остіном.

Однією з причин таких змін називають примарність так званих «червоних ліній», якими кремль періодично намагався лякати Захід.

Quote«Причиною відновлення дискусії є зменшення з часом страху перед російськими контрзаходами. Москва кидала погрози перед будь-яким принциповим рішенням щодо поставок зброї, чи то артилерія, крилаті ракети, танки чи винищувачі. Але коли рішення було прийнято, росія нічого особливого не зробила. Весь ажіотаж щодо зброї був обманом», — пише шведське видання Hallandsposte.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉