Facebook Pixel

Понад 1 250 родин уже придбали власне житло за програмою «єОселя»

Понад 1250 родин вже придбали власне житло за програмою єОселя

Понад 1250 родин вже придбали власне житло за програмою єОселя

З травня 2023 року учасниками програми «єОселя» стали 294 українські родини. Про це повідомляє «Укрфінжитло».

Доступні кредити на придбання власного житла в рамках «єОселі» їм видали банки партнери – Ощадбанк, Укргазбанк, «Скай банк» і «Глобус банк». Днями кредитування за програмою відновилося й у Приватбанку.

Загалом у рамках програми доступного іпотечного кредитування «єОселя» 1 254 родини отримали кредити на загальну суму майже 1,69 млрд грн. Більшість позичальників — військові ЗСУ за контрактом і правоохоронці – 1 019. Крім них, програмою скористалися 113 медиків, 105 педагогів і 17 науковців.

Програма продовжує свою роботу завдяки залученню додаткових коштів на відкритому фінансовому ринку. «Укрфінжитло» спільно з урядом працюють для збільшення обсягів фінансування «єОселі».

Контекст. Державна програма доступного іпотечного кредитування «єОселя» стартувала в жовтні 2022 року. Наразі заявку на отримання кредиту для придбання житла за пільговою ставкою 3% можуть подати військові ЗСУ за контрактом, педагоги, медики та науковці, які працюють у закладах державної та комунальної форм власності. Програма поширюється на всю територію України, крім тимчасово окупованої та зон проведення бойових дій. Реалізують «єОселю» компанія «Укрфінжитло» спільно з Мінекономіки, Мінцифри та «Дією».

Подякувати 🎉