Facebook Pixel

Рецепт ідеальної глазурі для паски: блискуча, не черствіє та не липне

Великдень 2025 віряни святкуватимуть вже 20 квітня, а зараз до нього тривають активні приготування. Паска – головний атрибут свята, який чимало господинь хочуть приготувати самостійно. Розповідаємо, як приготувати глазур для паски просто і швидко.

Класичний рецепт білкової глазурі

Інгредієнти:

  1. 1 яєчний білок
  2. 150 г цукрової пудри (просіяної)
  3. 1 ч. л. лимонного соку
  4. 1 дрібка солі

Приготування доволі просте: у глибокій мисці збити білок із дрібкою солі до легкої піни. Поступово вводити цукрову пудру, продовжуючи збивати міксером на середній швидкості. Додати лимонний сік – він створить блиск і зробить масу стабільною. Збивати до щільної, блискучої маси, яка добре тримає форму (близько 5–7 хвилин). Нанести на повністю остиглу паску ложкою або лопаткою. Прикрасити посипками одразу, поки глазур не застигла.

Глазур, яка не кришиться

Інгредієнти:

  • 1 ч. л. желатину
  • 2 ст. л. холодної води
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. води
  • ½ ч. л. лимонного соку або ваніліну

Ще один доволі простий і швидкий варіант глазурі – з додаванням желатину. Завдяки цьому компоненту вона краще тримається і має ефект маршмелоу. Аби приготувати таку глазур, треба желатин замочити у 2 ст. л. холодної води на 10 хв. Тим часом у каструльці довести до кипіння 100 г цукру з 2 ст. л. води. Додати набряклий желатин до гарячого сиропу та добре розмішати.

Перелити в миску, додати лимонний сік і збивати міксером до пишної білої маси (приблизно 5 хвилин). Нанести глазур на паску, поки вона ще тепла і еластична. Аби зробити кольорову глазур, можна додати будь-який харчовий барвник, але дуже важливо зберегти пропорції.

Подякувати 🎉