Великдень – це завжди час сімейного тепла, ароматної випічки та особливої атмосфери. Останніми роками справжнім хітом святкового столу стали крафіни – це щось середнє між круасаном та класичною паскою.
Вони мають ніжну шарувату структуру, апетитну скоринку та неперевершений смак. А готувати їх зовсім не так складно, як здається.
Ділимося перевіреним рецептом найсмачніших великодніх крафінів, які точно стануть зіркою вашого святкового столу.
Що таке крафін
Крафін – це витончена випічка, яка поєднує в собі естетику круасану та духмяність паски.
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 500 г
- Молоко — 200 мл
- Дріжджі сухі — 7 г (або свіжі — 25 г)
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 100 г
- Ванільний цукор — 10 г
- Сіль — 1/2 ч. л.
- Вершкове масло м'яке — 80 г
- Рослинна олія — 2 ст. л.
Для начинки:
- Вершкове масло м'яке — 100 г
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Родзинки, журавлина, цукати, горіхи
- Терта цедра апельсина або лимона
Для оздоблення:
- Цукрова пудра
- Глазур або білий шоколад
- Сухофрукти, горішки, мигдальні пелюстки
Як приготувати крафін в домашніх умовах: інструкція
Підігрійте молоко до теплого стану, додайте дріжджі та 1 ст. л. цукру. Залиште на 10 хвилин.
В окремій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром.
Додайте до яєць молочну суміш, потім сіль, розтоплене масло та поступово вводьте борошно. Замісіть м’яке, еластичне тісто.
Змастіть його олією, накрийте та залиште в теплі на 1,5 години.
Розкатайте тісто у великий тонкий прямокутник.
Змастіть його м'яким вершковим маслом та посипте цукром, родзинками, цедрою та іншими наповнювачами.
Згорніть тісто у рулет та розріжте вздовж навпіл.
Переплетіть дві половинки між собою зрізом назовні.
Сформуйте у коло або спіраль і викладіть у формочки.
Накрийте крафіни рушником та залиште ще на 30-40 хв. для підйому.
Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 30-40 хвилин. Якщо верх сильно рум'яниться — накрийте фольгою.
Готові крафіни охолодіть. Посипте цукровою пудрою або полийте глазур’ю. Прикрасьте сухофруктами, горішками або квітами.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також