Facebook Pixel

Найсмачніші великодні крафіни: рецепт, який підійде навіть новачкам

Великдень – це завжди час сімейного тепла, ароматної випічки та особливої атмосфери. Останніми роками справжнім хітом святкового столу стали крафіни – це щось середнє між круасаном та класичною паскою.

Вони мають ніжну шарувату структуру, апетитну скоринку та неперевершений смак. А готувати їх зовсім не так складно, як здається.

Ділимося перевіреним рецептом найсмачніших великодніх крафінів, які точно стануть зіркою вашого святкового столу.

Що таке крафін

Крафін – це витончена випічка, яка поєднує в собі естетику круасану та духмяність паски.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 500 г
  • Молоко — 200 мл
  • Дріжджі сухі — 7 г (або свіжі — 25 г)
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 100 г
  • Ванільний цукор — 10 г
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Вершкове масло м'яке — 80 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.

Для начинки:

  • Вершкове масло м'яке — 100 г
  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Родзинки, журавлина, цукати, горіхи
  • Терта цедра апельсина або лимона

Для оздоблення:

  • Цукрова пудра
  • Глазур або білий шоколад
  • Сухофрукти, горішки, мигдальні пелюстки

Як приготувати крафін в домашніх умовах: інструкція

Підігрійте молоко до теплого стану, додайте дріжджі та 1 ст. л. цукру. Залиште на 10 хвилин.

В окремій мисці збийте яйця з цукром та ванільним цукром.

Додайте до яєць молочну суміш, потім сіль, розтоплене масло та поступово вводьте борошно. Замісіть м’яке, еластичне тісто.

Змастіть його олією, накрийте та залиште в теплі на 1,5 години.

Розкатайте тісто у великий тонкий прямокутник.

Змастіть його м'яким вершковим маслом та посипте цукром, родзинками, цедрою та іншими наповнювачами.

Згорніть тісто у рулет та розріжте вздовж навпіл.

Переплетіть дві половинки між собою зрізом назовні.

Сформуйте у коло або спіраль і викладіть у формочки.

Накрийте крафіни рушником та залиште ще на 30-40 хв. для підйому.

Випікайте у розігрітій до 180 °C духовці 30-40 хвилин. Якщо верх сильно рум'яниться — накрийте фольгою.

Готові крафіни охолодіть. Посипте цукровою пудрою або полийте глазур’ю. Прикрасьте сухофруктами, горішками або квітами.

Подякувати 🎉