Facebook Pixel

Три українські порти почали готуватися до запуску морського зернового коридору

Українські порти в Чорному морі «Чорноморськ», «Одеса» та «Південний» розпочали підготовку до заходів із завантаження та відправлення зернових і супутніх вантажів.

Про це повідомили у ВМС ЗСУ.

Quote«Вихід і захід суден до морських портів здійснюватиметься через формування каравану, який супроводжуватиме корабель лідирування», — повідомила пресслужба ВМС ЗСУ у Facebook.

Для забезпечення запуску зернового коридору працюють фахівці Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗСУ та філії державної установи «Одеський район Держгідрографії», проводячи спільну роботу з навігаційно-гідрографічного гарантування безпеки судноплавства.

Це роботи, які визначають безпечні шляхи руху суден, що перевозитимуть українське зерно.

Військові та цивільні спеціалісти проводять пошук підводних об’єктів, встановлюють спеціальні засоби навігаційного обладнання, які допоможуть безпеці судноплавства. Тривають гідрографічні промірні роботи — визначення глибини, підхідних каналів і рекомендованих шляхів.

Як повідомлялося, 22 липня Україна, Туреччина та Організація Об’єднаних Націй досягли угоди щодо розблокування експорту українського зерна.

У 2022 році Україна може очікувати на врожай обсягом 70 млн тонн зернових і олійних культур. Це непоганий показник, якщо зважати на повномасштабне вторгнення росії, мінування полів, руйнування аграрної інфраструктури та розкрадання зерна.

Неможливість експортувати надлишки продукції на світовий ринок ставить у дуже складне становище понад 100 млн людей у світі. Водночас українські аграрії та економіка України зазнають значних збитків.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉