Facebook Pixel

Україна, Туреччина та ООН домовилися розблокувати експорт українського зерна – ЗМІ

Україна, Туреччина та Організація Об’єднаних Націй досягли угоди щодо розблокування експорту українського зерна.

Про це повідомляє телеканал «Дом» із посиланням на власні джерела.

Зокрема, угоду підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, міністр оборони Туреччини Хулусі Акар і генсек ООН Антоніу Гутерреш.

Наголошується, що Київ не підписуватиме пряму угоду з росією. Зазначається, що такий самий дзеркальний документ у п’ятницю, 22 липня 2022 року, буде підписано Туреччиною, ООН і РФ.

Нагадаємо: 22 липня українська делегація на чолі з міністром інфраструктури Кубраковим прибула до Стамбула на переговори щодо розв'язання проблеми, пов'язаної з блокадою українського зерна росією.

Як повідомлялося, у 2022 році Україна може очікувати на врожай обсягом 70 млн тонн зернових і олійних культур. Це непоганий показник, якщо зважати на повномасштабне вторгнення росії, мінування полів, руйнування аграрної інфраструктури та розкрадання зерна.

З огляду на те що Україна споживає приблизно 25 млн тонн, 70 млн тонн — непоганий показник. Однак логістичні обмеження експорту можуть загрожувати економіці країни, українським аграріям і мільйонам людей у світі, які постраждають від голоду, а десятки мільйонів вирушать із голодних країн Африки та Близького Сходу до ЄС.

Подякувати 🎉