Facebook Pixel

Розвідка знайшла значну частину викраденого українського зерна: окупанти везуть його до Сирії

Значну частину викрадених російськими військами в Україні зернових розміщено в акваторії Середземного моря на суховантажах під прапором РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

Зазначається, що в Пологах Запорізької області зерно та насіння соняшника, розміщені в сховищах, готують до транспортування до рф. Саме для цього вилучається й урожай, що зберігався в Енергодарі, — у напрямку Кам’янки-Дніпровської під охороною військових виїхала колона російських КАМАЗів і DAF, завантажених зерном. Кінцевий пункт призначення колони, як повідомляють у розвідці, – окупований Крим.

За даними ГУР, у селі Волохів Яр Харківської області колаборанти допомагають окупантам вивозити зерно з ангарів. Зерновози вирушають до російського кордону. Крім того, 1,5 тис. тонн зернових культур вивезено зерновозами «Кримзернотрансу» з Малої Лепетихи Херсонської області до окупованого Криму.

Також є інформація, що окрім зерна окупанти вивозять у Крим великі обсяги викрадених в Україні овочів: буряк, картоплю, капусту.

Відомо, що значна частина викрадених в Україні зернових перебуває на суховантажних суднах під російським прапором в акваторії Середземного моря. Найімовірніша країна призначення вантажу – Сирія. Звідти контрабандою зерно може постачатися до інших країн Близького Сходу.

Подякувати 🎉