Facebook Pixel

Замовники вбивства Гандзюк Мангер і Левін отримали по 10 років ув’язнення

Дніпровський суд Києва засудив замовників вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера та Олексія Левіна на 10 років позбавлення волі кожного. Також вони мають виплатити компенсацію родині Катерини в розмірі 15 млн грн.

Quote«Організатори злочину відправляються за ґрати на 10 років кожен. Це максимальна міра покарання, що можлива в межах статті, за якою судили обвинувачених. Важливо, що справа Катерини — одна з небагатьох про напади на активістів, у якій притягнули до відповідальності не лише безпосередніх виконавців, а й реальних замовників і організаторів злочину. Також це одна з небагатьох справ, де позов про стягнення грошових коштів за моральну шкоду задовольнили повністю», — прокоментували в юридичній компанії Miller, яка pro bono від початку захищала сім'ю Катерини.

Суддя Юлія Іваніна оголосила рішення в справі № 757/31502/20 о 12:00 у понеділок, 26 червня 2023 року.

За даними слідства, голова Херсонської облради Владислав Мангер у змові з експомічником депутата облради Олексієм Левіним, Рищуком і Гордєєвим замовили вбивство Катерини у 2018 році. Її в Херсоні облили сірчаною кислотою. За 3 місяці Катерина Гандзюк у страшних муках померла в лікарні.

Нагадаємо, що в справі про напад на активістку Катерину Гандзюк прокуратура зібрала понад 70 томів письмових доказів. Про підозру було повідомлено 18 особам; до суду скеровано 9 кримінальних проваджень. Станом на 2021 рік п’ятьох безпосередніх виконавців нападу на Гандзюк було засуджено.

Замовники вбивства Гандзюк Мангер (на фото) та Левін отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати

Замовники вбивства Гандзюк Мангер (на фото) та Левін отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати

Замовники вбивства Гандзюк Мангер та Левін (на фото) отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати

Замовники вбивства Гандзюк Мангер та Левін (на фото) отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати

Замовники вбивства Гандзюк Мангер (на фото) та Левін отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати Thumb Замовники вбивства Гандзюк Мангер та Левін (на фото) отримали по 10 років ув’язнення. Фото — Стас Юрченко, Грати Thumb
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉