Facebook Pixel

Єврокомісія пропонує продовжити митний безвіз для України до червня 2025 року

Єврокомісія запропонувала продовжити скасування імпортних мит і квот на український експорт до ЄС до червня 2025 року. Про це повідомили у Єврокомісії.

Quote«При скасуванні мит для України мають враховувати також позицію фермерів ЄС. Тому в оновлених заходах «митного безвізу» застосовуватимуть посилений захисний механізм, щоб у разі збоїв на ринку ЄС чи однієї або кількох держав-членів ситуацію можна було швидко вирішити», – зазначали в Єврокомісії.

Для м’яса птиці, яєць і цукру Єврокомія передбачає заходи, які стабілізуватимуть український імпорт на рівні середнього обсягу 2022-2023 років.

Quote«Це означає, що якщо імпорт таких продуктів перевищить ці обсяги, доведеться знову вводити мита, щоб обсяги суттєво не перевищували показники попередніх років», – йдеться у повідомленні Єврокомісії.

Далі пропозицію про продовження «митного безвізу» для України розглядатиме Європарламент і Рада Євросоюзу.

Нагадаємо, у серпні 2022-го Євросоюз скасував мита і квоти для українського експорту до ЄС. Обсяги експорту склали €24,3 млрд євро за 12 місяців станом на жовтень 2023-го порівняно €24 млрд євро у 2021 році.

Подякувати 🎉