Facebook Pixel

Єврокомісія вирішує, наскільки великий Telegram

Єврокомісія вирішує, наскільки великий Telegram

Єврокомісія вирішує, наскільки великий Telegram

Telegram, який активно використовують російські пропагандисти і дезінформатори, ризикує постраждати від придушення Європейським Союзом онлайн-платформ, які використовуються для поширення незаконного та шкідливого контенту. Про це пише Bloomberg.

За інформацією з обізнаних джерел, наразі регулятори перевіряють, чи має сервіс кваліфікуватися як велика онлайн-платформа згідно з новим законом ЄС про модерацію вмісту.

ЄС веде переговори з Telegram щодо кількості користувачів на його території та того, як визначити платформу, яка включає канали, за якими можна стежити на додаток до функцій обміну повідомленнями.

Деякі офіційні особи в ЄС та його державах-членах ставлять під сумнів твердження Telegram про те, що у нього лише 41 млн постійних користувачів у Європі. Закон ЄС про цифрові послуги містить суворіші правила відповідності для запобігання поширенню дезінформації для дуже великих онлайн-платформ, які, за його визначенням, мають понад 45 млн активних користувачів.

Представник Європейської комісії заявив, що вона вивчає методологію Telegram для підрахунку користувачів і продовжує стежити за розвитком ринку. Прессекретар Telegram сказав, що у нього менше 45 млн активних користувачів, необхідних для відповідності вимогам DSA як дуже великої онлайн-платформи.

Закон про цифрові послуги набув чинності на початку цього року і дозволяє ЄС штрафувати основні платформи на суму до 6% глобальних річних продажів у разі виявлення порушень — або забороняти повторним порушникам роботу у ЄС.

Telegram часто використовується прокремлівськими обліковими записами для поширення дезінформації щодо різноманітних питань: від війни в Україні до імміграції та зміни клімату. Нещодавно офіцери російської розвідки використовували його для вербування дрібних злочинців для проведення диверсій у європейських столицях.

Quote«Ми вважаємо, що Telegram є досить великою платформою, і до неї повинні застосовуватися такі ж вимоги, як і до Facebook, X і YouTube», — сказала прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас.

Каллас закликала виконавчий орган ЄС провести незалежну оцінку розміру платформи.

Представник Telegram сказав, що його платформа не є ефективною для поширення дезінформації, оскільки вона не покладається на алгоритми, і компанія працює над інструментом, який дозволить національним агентствам із перевірки фактів додавати перевірену інформацію до відповідних публікацій.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉