Facebook Pixel

Єрмак заявив про можливе відкриття одного з аеропортів України

Керівник офісу президента Андрій Єрмак анонсував відкриття одного з аеропортів України для цивільних польотів. За даними ЗМІ, йдеться про Західну Україну.

Про це пише BBC.

Він не назвав конкретних часових рамок для відкриття аеропорту, проте з контексту його виступу можна зрозуміти, що йдеться про роботу цивільного аеропорту ще до закінчення війни з Росією.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини» наголосив: перед тим як відкривати будь-який аеропорт, потрібно оцінити загрози й небезпеку, адже міста на заході України росія все ще обстрілює. Якщо в Україні функціонуватиме аеропорт, «вони [росіяни] в ньому вбачатимуть потенційну ціль». Фактично в Україні використовують усі летовища, зауважив Ігнат, але роблять це винятково військові, щоб захистити державу і атакувати противника.

«Питання аеродромів важливе. Зрозуміло, хочеться мати повітряне сполучення. Зокрема з нашими партнерами. Але його треба захищати чимось. Системи Patriot, які можуть захистити від балістики, системи Iris-T, NASAMS — вони у нас не в достатній кількості», — зазначив Ігнат.

Керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповідав у червні 2023 року, що у Львові можуть заново відкрити аеропорт.

Нагадаємо, що 31 жовтня Верховний суд України постановив передати під контроль держави Дніпровський аеропорт. Раніше він належав олігарху Ігорю Коломойському.



Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉