Facebook Pixel

Розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступника

Розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступника

Розпочалась реєстрація електронних кабінетів вступника

25 червня запрацюють електронні кабінети вступника. Через них в електронній формі подають заяви для вступу до закладів вищої освіти.

Для реєстрації кабінету потрібно увійти на сторінку системи подання заяв в електронній формі в ЄДЕБО.

Що потрібно для відкриття електронного кабінету вступника

Для відкриття електронного кабінету необхідно вказати E-mail, який буде використовуватись у якості логіну для входу. Система автоматично перевірить його на унікальність. Якщо логін вже використовується, з'явиться відповідне попередження, і вам потрібно буде створити новий, унікальний логін. На зазначену електронну адресу надійде лист для активації доступу до електронного кабінету.

Під час реєстрації електронного кабінету заборонено використовувати електронні адреси заблокованих в Україні сервісів, таких як mail.ru та yandex.ru.

Для реєстрації електронного кабінету необхідно також ввести дані:

  • одного із сертифікатів ЗНО (номер, пін-код та рік отримання – 2021); або НМТ (номер, пін-код та рік отримання 2022, 2023, 2024). Рік отримання треба вибрати з випадного списку. Якщо вступник має кілька сертифікатів ЗНО, для реєстрації необхідно використати лише один із них, а інші додати в особистому електронному кабінеті вступника вже після реєстрації;
  • свідоцтва про повну загальну середню освіту (атестата) – серію, номер.

Реєстрація електронного кабінету вступника можлива з атестатом, виданим не раніше 1998 року (фотокомп’ютерні («пластикові») документи). Якщо документ виданий до 1998 року, заяву потрібно подавати в паперовому вигляді безпосередньо в закладі освіти.

У випадку відсутності сертифіката ЗНО або НМТ необхідно встановити ознаку «Не маю сертифікатів НМТ (ЗНО)» та зареєструвати електронний кабінет вступника з документом, що посвідчує особу.

Відеоінструкція для вступників (відео):

Які дані да документи треба завантажити до кабінету вступника

  • контактний номер телефону для оперативного зв’язку закладу освіти з абітурієнтом і його батьками. Варто вказати декілька телефонних номерів;
  • кольорову фотокартку вступника (3х4 см);
  • фотокопію додатка до свідоцтва / атестата про повну загальну середню освіту.

Файли треба завантажувати у форматі JPG (JPEG). Максимальний розмір не має перевищувати 1 Мб.

У разі наявності сертифіката ЗНО інших років необхідно також додати дані сертифіката (номер, PIN-код, рік) і додати цей документ.

Чи можна подати кілька заяв

Вступники можуть подати до 5 заяв на бюджетну форму навчання в будь-який заклад вищої освіти, без обмежень щодо кількості спеціальностей, та до 10 заяв на контрактну форму навчання.

У кожній заяві на бюджет потрібно обов’язково вказати її пріоритетність – від 1 до 5, де 1 означає найвищу пріоритетність, а 5 – найнижчу.

Встановлення пріоритетності є важливим кроком, оскільки змінити її після подання заяви неможливо.

Коли починається прийом заяв

Прийом заяв та документів від вступників розпочинається 19 липня і закінчується о 18:00 31 липня 2024 року. Це не стосується вищих військових навчальних закладів, закладів вищої освіти зі специфічними умовами навчання та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для яких можуть бути інші терміни прийому.

Для допомоги вступникам під час подання заяв в електронній формі у приймальних комісіях створюють спеціальні консультаційні центри.

Абітурієнти можуть звернутися до консультаційного центру будь-якого закладу вищої освіти, де їм допоможуть зі створенням електронного кабінету, внесенням заяв в електронній формі, завантаженням додатка до документа про освіту та іншими питаннями, пов'язаними зі вступом.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉