Facebook Pixel

Як відбувається відбудова Київщини у 2024 році

На Київщині триває робота з відновлення об'єктів, пошкоджених внаслідок атак російських військ. Станом на зараз відновлено понад третину з 99 пошкоджених об'єктів у п'яти районах області: Бучанському, Фастівському, Бориспільському, Обухівському та Вишгородському.

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби КОВА.

Основна частина пошкоджень завдана житловим будинкам: 14 багатоквартирних та 50 приватних. Наразі повністю або частково відновлено 38 об'єктів, зокрема 11 багатоквартирних будинків та 27 приватних.

Насамперед проводиться поточний ремонт, який не потребує значного фінансування. Зокрема, встановлюються вікна, відновлюються фасади та дахи, дорожнє покриття, вуличне освітлення. Де є потреба, людей забезпечують будівельними матеріалами.

У місті Вишневому, яке найбільше постраждало від атаки окупантів, комунальні служби повністю вивезли пошкоджені вікна, рами, двері, побутове сміття. У повному обсязі відновлено подачу тепла, води, світла, газопостачання.

Низка районів також надає грошову допомогу в рамках програми «Турбота». Французька гуманітарна організація ACTED надасть багатоцільову грошову допомогу 54 мешканцям пошкоджених будинків. Багатоцільова грошова допомога становитиме 10,8 тис. грн на особу і буде перерахована протягом місяця одразу після верифікації даних.

Подякувати 🎉