Facebook Pixel

Бізнес не бажає долучатись до будівництва фортифікацій через побоювання тиску — Оксана Продан

Оксана Продан, радниця голови Асоціації міст України, голова об'єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця», в інтерв’ю The Page у межах проєкту «Підвищений тиск» розповіла, що бізнес на місцях з великою пересторогою ставиться до партнерства з державою.

Quote«Cьогодні, коли треба будувати фортифікаційні споруди, бізнес не хоче брати участь у цих проєктах навіть за гроші. Адже підприємці не бажають мати справу з державою, тому що наслідком будь-якої дотичності до неї сьогодні стають переслідування, провадження тощо», — зазначила Оксана Продан.

Тобто тиск з боку перевіряючих і силовиків суттєво ускладнює відносини між державою і бізнесом в частині спільної роботи. Тоді як від ефективності такого партнерства залежатиме як будівництво фортифікаційних споруд, так і відновлення зруйнованої інфраструктури.

Quote«Відбувається тиск на органи місцевого самоврядування, які здійснюють фінансування будівництва фортифікаційних споруд. Адже орган місцевої влади замовляє, оплачує цю послугу, а держава у вигляді силових структур контролює цей орган і використання ним коштів, влаштовуючи перевірки, виїмки, зупиняючи всі процеси», — додала Оксана Продан.

Повна відеоверсія інтерв’ю з Оксаною Продан

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉