Facebook Pixel

Укрзалізниця змінила правила перевезення тварин

Державна компанія «Укрзалізниця» розпочала оновлення правил для перевезення тварин.

Про це повідомили на офіційній сторінці компанії у Facebook.

Вони вже представили на розгляд зміни та готові обговорити та врахувати інтереси власників тварин, а також тих, хто з різних причин уникає контакту з ними.

Вони пояснили, які зміни відбудуться після ухвалення нової редакції правил:

  • Прибирається визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбуючим дном.
  • Для малих тварин до 45 см у холці дозволять тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.
  • Для великих собак від 45 см дозволять проїзд ще й у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе.
  • Для великих собак в Інтерсіті+ проїзд теж стане можливим — за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.
  • Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

У компанії зазначили, що у разі, якщо пасажир зазнає дискомфорту або алергічної реакції від наявності тварини поруч, йому будуть запропоновані інші місця.

Перш ніж проєкт наказу буде затверджено Державною регуляторною службою України, його буде представлено на громадське обговорення разом із усіма внесеними змінами. Метою цього є врахування інтересів усіх пасажирів та забезпечення комфорту кожного пасажира.

Подякувати 🎉