Facebook Pixel

Українцям, які самостійно відремонтували пошкоджене війною житло, можуть повернути гроші

Українцям, які за власний кошт відремонтували житло, пошкоджене через дії окупантів, можуть компенсувати гроші. Це станеться, якщо парламент ухвалить законопроєкт №10063, який запровадить зміни до програми єВідновлення. Він зареєстрований у Верховній Раді України 18 вересня 2023.

Що відомо про законопроєкт №10063?

Документ запроваджує зміни до закону № 2923-IX. Цей закон регулює порядок виплати компенсацій громадянам, житло яких було пошкоджено або зруйновано в результаті російської агресії. Зокрема, йдеться про грошову компенсацію за ремонт житла, який громадяни зробили за власний кошт. Про це повідомила очільниця партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Вона анонсувала публічні консультації за участю громад, на яких обговорять подальші зміни для програми. Перша з них відбудеться 20 вересня.

У рамках першого етапу державної програми єВідновлення українці отримали понад 1 млрд гривень. Це компенсація за ремонт квартир чи будинків, сума відновлення яких не перевищує 200 тис. грн. Кошти отримали понад 12,1 тис. заявників. Їхня загальна кількість — понад 41 тис. людей.

Подякувати 🎉