Facebook Pixel

ВООЗ рекомендувала скасувати обмеження на міжнародні поїздки

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендувала країнам-учасницям скасувати або послабити обмеження на подорожі між країнами. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Quote«Повна заборона на подорожі неефективна в боротьбі з поширенням коронавірусу та може перешкоджати обміну інформацією про виникнення заражень», — ідеться в заяві комітету.

У зв'язку з цим ВООЗ рекомендує «скасувати або послабити заборону на міжнародні поїздки, оскільки вона і далі спричиняє економічний та соціальний стрес, із яким стикаються держави».

Quote«Не рекомендовано використовувати сертифікат вакцинації як єдину можливу умову для міжнародних подорожей, оскільки наразі не всі громадяни мають можливість вакцинуватися. Державам-учасницям треба розглянути ризикорієнтований підхід до полегшення міжнародних поїздок: тестування на коронавірус або карантин у випадках, коли це доречно, відповідно до настанов ВООЗ», — додають у заяві.

Як вважають в організації, влада країн може вживати заходів для зниження ризику поширення інфекції: масковий режим, тестування мандрівників на коронавірус або поміщення їх на карантин. Однак ці заходи слід визначати з огляду на ризики та не створювати фінансового тягаря для мандрівників.

Про актуальні зони карантину в Україні можна прочитати за посиланням.

Подякувати 🎉