Відкриття ресторанів, тренажерних залів і готелів містить найбільшу небезпеку поширення COVID-19, з'ясували дослідники зі Стенфордського й Північно-Західного університетів. Про це пише Bloomberg.

Щоб змоделювати ризики зараження коронавірусом у різних місцях, у дослідженні використовувалися дані мобільних телефонів 98 млн осіб. Дослідники з березня до травня розробляли карту пересування людей у містах США. Вони дивилися, куди вони пішли, як довго там залишалися, скільки ще там було людей і з яких районів вони приїхали. Потім дослідники об'єднали цю інформацію з даними про кількість випадків COVID-19 і способи поширення вірусу, щоб створити моделі зараження.
У Чикаго модель дослідження показала, що якщо ресторани будуть відкриті і працюватимуть у звичайному режимі, вони спричинять майже 600 тис. нових випадків зараження, що втричі більше, ніж в інших категоріях об'єктів. У Маямі інфекція досягла свого піку приблизно в той час, коли місто привертало увагу до весняних пляжних вечірок.
Однак повний локдаун для запобігання поширенню коронавірусу не потрібен. Дослідження показало, що ефективним може бути скорочення максимальної заповнюваності. Так, обмеження заповнюваності людьми на 20% у районі метро Чикаго скоротило прогнозоване в дослідженні нове інфікування більш як на 80%.
Носіння масок, соціальне дистанціювання й обмеження пересування – усе це може зіграти важливу роль у контролі над поширенням інфекції.
Контекст. Вчені з університету Гонконгу вважають, що в деяких пацієнтів, які одужують після COVID-19, є лише короткочасний імунітет від повторного зараження.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
Ревізія стану енергетичного сектору після зими та заяв про «енергетичне перемир’я»
We make it Grain: реєстрацію на міжнародну конференцію Grain Ukraine 2025 відкрито