Facebook Pixel

Велика Британія виділятиме Україні $3,74 млрд військової допомоги щороку

Велика Британія виділятиме Україні £3 млрд ($3,74) військової допомоги для України щороку, поки це буде потрібно. Британія також не заперечує використання зброї проти росії. Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон в інтерв’ю Reuters під час візиту до Києва 2 травня 2024-го

Quote«Ми надаватимемо Україні £3 млрд щороку стільки, скільки буде необхідно. Зараз ми вичерпали все запаси, щоб передати обладнання. Останній пакет допомоги був найбільшим від Великої Британії», – сказав Кемерон.

Про що Девід Кемерон говорив під час візиту до Києва 2 травня 2024

За словами Кемерона, частина військової техніки від Сполученого Королівства прибула в Україну під час його візиту до Києва. Він сказав, що Україна самостійно вирішуватиме, як використовувати отриману зброю, зокрема, і для ударів по цілях всередині росії.

Quote«Україна має це право так само, як росія завдає удари всередині України. Зрозуміло, що Україна має відчувати, що вона може себе захистити», – сказав Кемерон.

Голова МЗС Великої Британії зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та президентом Володимиром Зеленським, щоб відзначити пакет допомоги на $60 млрд для України, яку нарешті ухвалили у США.

Quote«Це надзвичайно важливо, не лише з точки зору зброї, яку це принесе, але й підвищення морального духу, яке це принесе людям тут, в Україні», – сказав Девід Кемерон.

Нагадаємо, 10 квітня 2024-го Україна та Британія підписали рамкову угоду про співробітництво у сфері оборонних матеріалів.

Подякувати 🎉