Facebook Pixel

Ревакцинація в Ізраїлі: третю дозу проти коронавірусу почали пропонувати всім

Ізраїль продовжує діяти всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров’я. У країні розширили програму ревакцинації і тепер пропонують третю дозу вакцини проти коронавірусу всім вакцинованим громадянам старше 12 років. Як пише Reuters, введення бустерної дози людям похилого віку сповільнило зростання кількості випадків важкого перебігу захворювання, спричиненого варіантом «Дельта».

«Уже є результати: зростання кількості випадків важкої захворюваності почало сповільнюватися, — ідеться в заяві прем'єр-міністра Нафталі Беннета. — Але ми повинні зробити треті дози всім нашим громадянам. Я закликаю тих, хто у віці 12 років і старше, негайно зробити третє щеплення».

В ізраїльському Міністерстві охорони здоров’я дійшли висновку, що третя доза захищає вакциновану особу приблизно в тій же мірі, що і друга, яка зроблена нещодавно.

«Це означає, що люди стають у 10 разів більш захищені після третьої дози вакцини», — зазначила Шарон Алрой-Прейс, глава відділу громадської охорони здоров'я МОЗ Ізраїлю.

На третю дозу мають право ті особи, які зробили другу дозу не менш як п’ять місяців тому.

Контекст. Наразі в Ізраїлі 2 млн людей із 9-мільйонного населення вже отримали три дози вакцини проти коронавірусу.

Ізраїль та інші країни наполягають на планах ревакцинації, попри заперечення Всесвітньої організації охорони здоров'я, яка вважає, що важливо вакцинувати більше людей у світі першою дозою, перш ніж люди отримають третю.

Сполучені Штати заявили, що будуть пропонувати бустерні дози всім американцям. Канада, Франція та Німеччина також запланували аналогічні кампанії.

В Україні ревакцинація проти коронавірусу може розпочатися лише через рік.

Нагадаємо, що українцям роблять щеплення такими вакцинами:

Подякувати 🎉