Facebook Pixel

6 населених пунктів, зруйнованих війною, відбудують комплексно

Уряд визначив 6 населених пунктів, що зазнали суттєвих руйнацій унаслідок агресії рф, які відбудують «з чистого аркуша».

  • Бородянка та Мощун у Київській області;
  • Тростянець у Сумській області;
  • Посад-Покровське в Херсонській області;
  • Циркуни в Харківській області;
  • Ягідне в Чернігівській області.

Про таке рішення повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у вівторок.

Ці населені пункти відновлять комплексно й за ключовим принципом «відбудувати краще, ніж було». Тобто відновленню підлягатимуть не окремі будівлі та споруди. Відбудову проведуть із системним підходом, новим плануванням і повною трансформацією цих населених пунктів.

Відновлення торкнеться також інших населених пунктів, пояснив Денис Шмигаль. Йдеться про сотні різних проєктів щодо сотні міст і селищ, де відновлення відбуватиметься одночасно. 2023 року уряд планує реалізувати проєкти відбудови на $14 млрд (за іншими даними $17 млрд).

Іншим рішенням уряд утворив Міжвідомчу робочу групу, яка розподілятиме кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії Росії. Очолить цю комісію віцепрем’єр-міністр із відновлення України.

Quote«Важливим елементом роботи комісії стане те, що інформація про всі проєкти буде опублікована й відкрита. Кожен українець зможе зайти й подивитися, на що витрачаються кошти в межах програми відновлення», — зауважив Шмигаль.

Контекст. За якими проіритетами відбудовуватимуть Україну після перемоги, розповіли в Мінінфраструктури.

Проєкти відбудови українських міст, уражених війною, запропонувала українська молодь.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉