Facebook Pixel

Росія заблокувала $18 млрд прибутків західних компаній: Financial Times

Влада росії у 2022 році заблокувала увесь минулорічний прибуток західних компаній, що не вийшли з ринку рф. Це становило у 2022 році $18 млрд

Про це повідомляє Financial Times.

За даними KSE, на такий бізнес припало $18 млрд із 20 млрд прибутку, про який закордонні компанії відзвітували лише за 2022 рік.

Найбільша частка загального прибутку залишається у американських компаній. На них припадає $4,9 млрд. Німецькі, австрійські та швейцарські компанії отримали $2,4 млрд, $1,9 млрд і $1 млрд відповідно.

Найбільше заробив австрійський банк Raiffeisen. Його прибуток становив у 2022 році $2 млрд. Американські Philip Morris та PepsiCo заробили $775 млн і $718 млн відповідно. Прибуток шведського виробника вантажівок Scania в росії у 2022 році становив $621 млн.

Зазначається, що місцеві доходи компаній від BP до Citigroup були заблоковані в Росії після введення торік заборони на виплату дивідендів підприємствам із «недружніх» країн, включаючи США, Велику Британію та всіх членів ЄС. Російські урядовці можуть дозволити робити перекази цих доходів за виняткових обставин, але роблять це вкрай рідко.

Багато іноземних компаній намагалися продати свої російські дочірні компанії, але будь-яка угода вимагає схвалення Москви і передбачає суттєві знижки.

Нагадаємо, що компанія Volvo остаточно пішла з росії. Угода з передачі активів шведської автомобілебудівної компанії Volvo, що розташовані на території рф, не включала опціон на зворотний викуп.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉