Facebook Pixel

НАЗК внесло Philip Morris та Japan Tobacco до переліку спонсорів війни

Національна агенція з питань запобігання корупції додала до переліку міжнародних спонсорів війни тютюнові компанії Philip Morris International та Japan Tobacco International. Про це інформує пресслужба НАЗК.

Ці компанії досі продовжують працювати на російському ринку, поповнюючи бюджети країни-агресорки. Ба більше, їхні доходи під час повномасштабної війни росії проти України ще й зростають.

Як працює Philip Morris International у росії?

Philip Morris звітував про збільшення виручки на російському ринку в 2022 році на 8% — до 140,3 млрд руб. Чистий прибуток компанії становив 48,2 млрд руб. — на 45% більше, ніж у 2021 році.

Компанія впевнена в економічнму потенціалі країни-агресорки, адже реалізує в росії масштабну довгострокову інвестиційну програму. Від 2017 року Philip Morris інвестував понад 14 млрд руб в локалізацію виробництва тютюнових стіків для IQOS на фабриці в Ленінградській області.

Як працює Japan Tobacco International у росії?

Japan Tobacco International — лідер тютюнового ринку росії, який має 34,9% його частки. Російський ринок генерував близько $2 млрд у 2022 році для цієї компанії, приблизно 11% її консолідованого річного доходу.

Представники обох компаній переконували, що планують закрити бізнес в росії, припинити нові інвестиції та маркетингову діяльність у рф. Проте вони продовжують виробляти та поширювати продукцію на російському ринку впродовж 1,5 року повномасштабної війни.

Philip Morris International і Japan Tobacco International працюють і в Україні

Водночас обидві компанії продовжують працювати й на українському ринку. Philip Morris International та Japan Tobacco International входять до топ-5 роботодавців України за рейтингом Forbes.

У Львівській області Philip Morris International планує побудувати нову тютюнову фабрику. Її орієнтовна вартість становитиме $30 млн. Фабрика має створити понад 250 робочих місць.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉