Facebook Pixel

Уряд дозволив ввозити дрони без гарантийних листів

Кабінет міністрів України спростив процедуру ввезення безпілотних літальних апаратів та запчастин до них, дозволивши не оформлювати гарантийні листи.

Про це повідомив постійний представник Кабміна в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Quote"Установлено, що на період дії воєнного стану пропуск через митний кордон України безпілотних літальних апаратів та їх частин цивільного призначення та подвійного використання від донорів (у значенні ЗУ «Про гуманітарну допомогу») здійснюється за місцем перетину митного кордону України шляхом подання в паперовій або електронній формі декларації, заповненої особою, що перевозить відповідний товар, без застосування заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності та без оформлення гарантійних листів», — процитував він постанову уряда.

Волонтери давно наполягають на тому, що швидка та безперешкодна процедура ввезення дронів важлива для оперативних цілей сил оборони.

Quote«Всі мультикоптери з якоїсь радості вважаються нашими фіскалами і зокрема паном Павліченко, товарами подвійного призначення. Подібний підхід дуже шкодить Україні і віддаляє нашу перемогу... Дуже хочеться, щоб держава була нашим союзником в цій війні і щоб ми не витрачали час на війну з Українською Паперовою Армією… Ми давно не чекаємо що Міноборони видасть нам адекватні дрони. Ми самі знаходимо і за допомогою суспільства купуємо. Просто не треба нам заважати», — так напередодні висловився Алекс Чері, один з волонтерів.
Подякувати 🎉