Facebook Pixel

Укрзалізниця створила перший під євроколію зерновоз: Відео

«Укрзалізниця» створила на власних потужностях зерновоз, який пристосований для звичайної колії та євроколії. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього – вітчизняного виробництва.

Про це пише УЗ.

Quote«Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях «Укрзалізниці», який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Він пристосований як для перевезень на території України, так і для перевезень на території ЄС.

Відео: «Укрзалізниця» представила новий вагон-зерновоз

Your browser doesn't support HTML5 video.

Основні технічні характеристики вагона-зерновоза моделі 19-8005-У: вантажопідйомність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; габарит 02-ВМ; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год.

Нагадаємо, що «Укрзалізниця» має наміри залучити приватні підприємства для розширення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉