Facebook Pixel

«Укрзалізниця» замовлятиме ремонти локомотивів приватним компаніям

«Укрзалізниця » має наміри залучити приватні підприємства для розширення обсягів ремонту локомотивів та лінійного обладнання.

Про це повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

Близько 10 компаній, серед яких АТ «Українські енергетичні машини», ТОВ «Полтавський ТРЗ», АТ «Івано-Франківський ЛРЗ», ВКП «Альянс-Груп», ТОВ «Фірма «Дніпро-Контракт» та інші взяли участь у обговоренні цього питання.

Член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін підкреслив актуальність розширення ремонтної бази, враховуючи потребу у відновленні двигунів, генераторів та іншого обладнання локомотивів.

На сьогодні ремонт лінійного обладнання здійснюється переважно на трьох заводах «Укрзалізниці», що не відповідає обсягу замовлених робіт і не задовольняє потреби в ремонті.

Quote«Прагнемо значно розширити ремонтну базу і запрошуємо до співпраці приватний бізнес, що спеціалізується на таких роботах. Вважаємо, що така співпраця дозволить підвищити конкуренцію та якість ремонтів», – наголосив Єрьомін.

Він запевнив, що послуги з ремонту лінійного обладнання локомотивів будуть закуповуватися на абсолютно прозорих ринкових умовах через систему Prozorro, щоб забезпечити високий ступінь відкритості у цьому процесі.

Раніше The Page повідомляв, що АТ «Укрзалізниця» планує з початку 2024 року підвищити тарифи на залізничні вантажні перевезення орієнтовно на 20%.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉