Facebook Pixel

Укрзалізниця запустила перший у світі автономний поїзд-кухню — Food Train

«Укрзалізниця» створила перший у світі автономний поїзд-кухню під назвою Food Train. Він здатен виробляти понад 10 тисяч порцій їжі на день.

Про це пише «Укрзалізниця».

З чого складається поїзд-кухня Food Train «Укрзалізниці»

Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом:

  • генераторний вагон (~400 кВт+власна заправна станція для автономної роботи);
  • вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
  • вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продукту;
  • вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
  • вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
  • багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
photo-2023-09-26-10-49-13.jpg

Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, м’ясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені в центрі поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.

Quote«Залізничники продовжують рятувати цивільне населення і одними з перших приходять на допомогу там, де вона найбільше потрібна. Разом із фондом Говарда Баффета запустили ще один унікальний проєкт, який не має аналогів. Харчовий поїзд уже пройшов тестову перевірку, і найближчим часом спільна команда «Укрзалізниці» та фонду заступить на постійне чергування в найскладніших прифронтових районах України, де тепло та їжа є критично важливими для життя», — зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.
photo-2023-09-26-13-39-52.jpg

Нагадаємо, що «Укрзалізниця», платформа UNITED24, Gres Todorchuk та партнер проєкту concert.ua зібрали завдяки проєкту «Потяг до перемоги» 6,15 млн грн. Кошти підуть на закупівлю машин для розмінування.

Подякувати 🎉