Потяг-кухня Укрзалізниці продовжує розвозити смаколики прифронтовими регіонами Фото: Укрзалізниця
Поїзд-кухня «Укрзалізниці» здійснила свою зупинку в Запоріжжі і привезла з собою для місцевих жителів смачні страви.
Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».
«Команда поїзда-кухні приготувала для регіону 2100 порцій вівчарського пирога з мʼяса та картопляного пюре і різдвяну кутю. Частина порцій була призначена для місцевих мешканців, які зустрічали поїзд на вокзалі, частина — для дитячої лікарні міста, а ще одна поїхала адресною доставкою до тих мешканців регіону, які потребують особливої уваги та допомоги», – йдеться у повідомленні.
На вокзалі потяг зустріли близько 300 дітей. Попри те, що через оголошену повітряну тривогу частину програми довелося проводити в укритті, партнери-чарівники зуміли успішно організувати святкові активності та вручити подарунки від «Укрзалізниці» та The Howard G. Buffett Foundation.
«Раді бачити щасливі дитячі очі та прямуємо на наступну станцію за розкладом», – йдеться у повідомленні.
Потяг-кухня Укрзалізниці продовжує розвозити смаколики прифронтовими регіонами
Потяг-кухня Укрзалізниці продовжує розвозити смаколики прифронтовими регіонами
Потяг-кухня Укрзалізниці продовжує розвозити смаколики прифронтовими регіонами
Потяг-кухня Укрзалізниці продовжує розвозити смаколики прифронтовими регіонами
Що відомо про поїзд-кухню «Укрзалізниці»
Автономний поїзд-кухня під назвою Food Train здатен виробляти понад 10 тис. порцій їжі на день.
Поїзд складається з 6 вагонів під локомотивом:
- генераторний вагон (~400 кВт + власна заправна станція для автономної роботи);
- вагон-холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів;
- вагон з холодною кухнею для попередньої обробки продукту;
- вагон з гарячою кухнею для приготування фінальних страв;
- вагон для персоналу поїзда з душем і пральною машиною;
- багажний вагон на 27 тисяч літрів води з фільтраційною та насосною станціями.
Food Train може автономно працювати 5-7 днів, а обладнання поїзда дозволяє готувати повноцінні страви: супи, каші, салати, м’ясо та інше. Спеціальні термобокси, встановлені в центрі поїзда, дозволяють легко транспортувати вже готові ланчбокси з їжею від поїзда-кухні до кінцевого споживача.
Раніше The Page повідомляв, що «Укрзалізниця» спільно з «Укрпоштою» запустили на п'яти ключових залізничних вокзалах поштові скриньки для привітальних листівок військовим.