Facebook Pixel

«Укрзалізниця» придумала, як обійти польську блокаду автошляхів — відео

АТ «Укрзалізниця» вирішила проблему блокування автоперевезень між Україною та Польщею: перший контрейлерний поїзд з вантажівками вирушив на польський кордон за маршрутом Скнилів (Україна) – Славкув (Польща), повідомили в УЗ увечері 7 грудня.

Поїзд везе 23 контейнерних платформи, на які завантажені 13 тягачів з напівпричепами.

Наразі проходить митне та прикордонне оформлення вантажу на залізничному прикордонному переході «Ізов – Грубешів».

Quote«Зараз у нас стоїть навантажений поїзд на переході з Грубешувом. У нас уже є завантажені 23 вагони контрейлерні з фурами», – заявив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Він підтвердив: популярне відео, як потяг везе на контейнерних платформах фури, – не мем.

Саме так українські експортери вирішили проблему перетину кордону, який вже понад місяць блокують польські автоперевізники. Проєкт з’явився в УЗ два тижні тому.

Ткачов додав, що наразі сторони узгоджують технічні питання. У польської митниці виникли питання про габарити вантажів та паливо в баках фур.

Quote«Найближчим часом ці питання ми намагатимемося вирішити, щоб його пропустили. Щойно цей тестовий поїзд пройде і все буде добре, ми запустимо це в масовому порядку», – процитував Ткачова «Інтерфакс-Україна».

За даними «Укрзалізниці», у зворотному напрямку буде аналогічний поїзд. Зі станції Славкув фури мають попрямують до місць призначення автошляхом.

Водії фур доїдуть з точки завантаження на залізничну платформу в Україні в точку розвантаження у Польщі автобусом.

Перевізники можуть замовити платформу контрейлерного поїзда для своїх фур через філію «Центр транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця». З Польщі оператором перевезень є UZ Cargo Poland, створений у липні 2023-го.

«Укрзалізниця» придумала, як об'їхати польську блокаду автошляхів — відео

Your browser doesn't support HTML5 video.

The Page писав, що у жовтні перший інтермодальний рейс з контрейлерними платформами «Укрзалізниця» зробила за маршрутом «Київ – Будапешт».

Вперше перевезення фур на залізничних платформах в УЗ запропонували ще у травні 2023 року – для агроекспортерів на півдні.

Фури на потязі — це не мем. Відео

Your browser doesn't support HTML5 video.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉