Facebook Pixel

«Укренерго» виконало більш як половину запланованих ремонтних робіт у мережі — Кудрицький

«Укренерго» виконало більше половини запланованих ремонтних робіт у мережі

«Укренерго» виконало більше половини запланованих ремонтних робіт у мережі

«Укренерго» виконало приблизно 50 — 60% із запланованого обсягу відновлювальних робіт у магістральній мережі. Про це повідомив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

Quote«Попереду ще багато роботи, але в нас для цього є людські ресурси та необхідне обладнання. Зараз над відновленням працюють майже 1,5 тис. наших фахівців», — заявив керівник компанії.

Він додав, що «Укренерго» робить усе можливе для ефективної підготовки енергосистеми до осінньо-зимового періоду. Зокрема, темпи відновлювальних робіт, як порівняти з мирним часом, вдалося прискорити в 5 — 6 разів.

Для цього компанія залучає міжнародних донорів і активно працює над пошуком і замовленням нового обладнання на заміну знищеному.

«Укренерго» вже акумулювало на відновлення та підготовку енергосистеми до опалювального сезону приблизно 900 млн євро фінансування в різних формах (гранти, кредити, перепрофілювання).

Завдяки підписаному меморандуму з ЄБРР є можливість працювати над збільшенням цієї цифри, щоб використати ці ресурси для підготовки до зими.

Quote«Зараз ідуть активні переговори з ЄБРР щодо цього проєкту. Я передчасно не називатиму точну цифру, але йдеться про сотні мільйонів євро. Сподіваюся, що найближчими тижнями ми вийдемо на підписання угоди», — зазначив Володимир Кудрицький.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉