Facebook Pixel

Україна створила аналог російського дрона «Ланцет»: що відомо про «Перун»

Україна створила аналог російських БпЛА «Ланцет». Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв'ю YouTube-каналу Pressing.

Quote«Насправді є виробники, які вже зробили продукт, масштабування якого ми зараз займаємося. У нас є чітке бачення: коли і скільки у нас буде власних дронів на кшталт «Ланцетів»», — сказав міністр.

Федоров наголосив, що наразі російські дрони «Ланцет» є достатньо ефективною зброєю. Україна аналізує статистику їхнього застосування росією і робить висновок, що потрібно оперативно розвивати РЕБ (радіоелектронну боротьбу).

Відео

Що відомо про український аналог БпЛА «Ланцет»?

Автор каналу Сергій Пейчев повідомляє, що аналог дрона «Ланцет» має назву Perun. Він нещодавно презентований на одному з заходів.

За словами секретаря комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Романа Костенка, Perun вразив уже 100 ворожих цілей. Це станом на 3 липня 2023 року.

Також Федоров зауважив, що в Україні стає все більше дронів-аналогів Shahed. Подібні безпіотники були помічені під час однієї з атак на москву.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉